AKADEMİK İŞBİRLİK İLANLARI HK.

Akademik İşbirlikleri kapsamında, Üniversitemiz ve yurtdışında bulunan üniversiteler arasında 2024-2025 akademik yılı güz dönemi için öğrenci değişimi yapılmasının planlanmaktadır. İlgili üniversitelere başvurmak isteyen öğrenci seçimleri bölümümüz tarafından yapılacaktır. Başvuru koşul ve şartlarına bu bağlantı adresinden erişebilirsiniz.

Öğrencilerin seçimlerinde 2023-2024 güz dönemi sonunda oluşan genel not ortalamalarının %50 si ve dil puanlarının %50 si alınarak nihai puanları birimlerce hesaplanacaktır. Genel not ortalaması lisans 2.50, lisansüstü için 2,75 baraj olarak belirlenmiştir. Her bölüm en fazla 5 öğrenciyi aday gösterebilecektir. Değişime katılacak öğrencilere hibe ödemesi yapılmayacaktır. Bu kapsamda seyahat, barınma, yiyecek, sigorta vb. diğer harcamaların tamamını öğrenciler kendileri karşılayacaklardır. Ancak öğrenciler gittikleri üniversitede eğitim ücreti ödemeyecek üniversitemizdeki yükümlülüklerini yerine getireceklerdir. Kontenjan dağılımları, Dış İlişkiler Ofisi Başkanlığına iletilen aday öğrencilerin nihai puanları dikkate alınarak yapılacaktır. Aday öğrenci bilgileri ilgili üniversitelere Dış İlişkiler Ofisi Başkanlığı tarafından gönderilecektir. Kabul belgesi alabilen öğrenciler ders eşleştirmelerini (learning agreement) hazırlayıp bölümlerine başvuru yaparak değişime katılabilmeleri ve döndüklerinde ders intibaklarının yapılabilmesi hususunda yönetim kurulu kararı alınmasını talep edeceklerdir.

24 Haziran 2024 Pazartesi