ÖNCEKİ ÇALIŞMALARIN STAJ OLARAK SAYDIRILMASI HK.

Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili en az 6 ay kesintisiz olarak aynı işyerinde çalışmış veya çalışmakta olan öğrenciler, çalışma sürelerini ve unvanlarını belgelendirmek koşuluyla staj uygulaması kapsamında önceki öğrenmelerin tanınması için başvuruda bulunabilir.

Bu öğrencilerin önceki çalışmaları bir bütün olarak değerlendirilir, en fazla 20 iş günü olarak kabul edilir. Çalışma içeriği göz önünde bulundurularak yazılım ya da donanım stajı olarak denklik verilir. Değerlendirmeler staj değerlendirme esaslarına göre yapılacaktır.

Kabul işlemleri için öğrenciler, aşağıda belirtilen belgeler ile başvuruda bulunmalıdır.

• Doldurulmuş, imzalanmış staj başvuru kontrol formu,
  • Öğrencinin çalışma süresini ve unvanını gösterir belgeler ek olarak varsa SGK Dökümü,
  • Belirtilen çalışma sürelerinde öğrencinin proje faaliyetlerini içeren staj defteri formatında hazırlanmış ve iş yeri tarafından onaylanmış staj raporu

NOT 1: Daha önce yaptığı staj ile aynı türde (Örneğin 1 yazılım stajı yapıp yazılım alanında muafiyet başvurusu yapmak) veya stajını tamamlamış olduğu firmadaki çalışma tecrübesi ile muafiyet başvurusu yapmak isteyen öğrencilerin başvuru öncesinde bu durumu açıklayan ıslak imzalı dilekçeyi bmstaj@erciyes.edu.tr adresine göndererek onay alması gerekmektedir. Bu belge açıklanan durum var ise temin edilmelidir.

NOT 2: Teslim edilen tüm belgeler ıslak imzalı olmalıdır. Islak imza bulunmayan başvurular reddedilecektir.

Dilekçelere eklenen bu belgeler, 01.04.2024-18.04.2024 tarihlerinde bölüm başkanlığına teslim edilmelidir.

29 Mart 2024 Cuma